Materialen

 • MaterialenAlles uitklappen Alles inklappen

  De bekleding is een belangrijk onderdeel voor het maken van uw keuze. Het bepaalt de uitstraling en u wilt graag dat uw meubels lang mooi blijven. Design on Stock heeft stoffen en leersoorten geselecteerd voor alle uiteenlopende woonsituaties en toepassingen. 

  Hieronder vind u algemene informatie over stof, leer en hout. Onze verkoopadressen kunnen een uitgebreid advies geven over de bekleding of het materiaal van onze meubels dat het beste geschikt is voor uw woonsituatie. Klik hier om de Design on Stock dealer het dichtst bij u in de buurt te vinden.

 • Stofinfo

  KWALITEITSSELECTIE STOFFEN
  De bekleding is een belangrijk onderdeel voor het maken van de keuze van de consument. Het bepaalt de uitstraling van het meubel en iedereen wil graag dat hun meubels lang mooi blijven. Design on Stock heeft stoffen geselecteerd voor alle uiteenlopende woonsituaties en toepassingen.

  Niet elke stof is geschikt voor elk model. Dit heeft te maken met de dikte en de rek van de stof. Enige plooivorming en/of het vormen van een zitspiegel na verloop van tijd is onvermijdelijk, maar bij sommige stofsoorten gecombineerd met bepaalde modellen is de kans hierop groter. Vandaar dat Design on Stock niet alle stofsoorten op alle modellen in collectie aanbiedt. Op de productpagina van het betreffende model vindt u welke stofsoorten geschikt zijn voor dat model.

  WAAROM GEEN INGEZONDEN STOFFEN? 
  Alle meubels van Design on Stock worden volgens een uniek productieproces geproduceerd. Dit productieproces biedt veel voordelen voor u. Nergens anders zult u soortgelijke meubels met deze bekledingen voor een scherpere prijs aantreffen. Bovendien heeft u uw nieuwe meubels snel in huis. Doordat we alleen met kwaliteitsstoffen werken, kunnen we u ook uitstekende garantievoorwaarden geven. Uniek is onze extra service, dat u onze modellen altijd kunt ruilen. Om u deze voordelen te kunnen aanbieden, verwerken we alleen de beste stoffen die we zelf hebben geselecteerd. Daar ligt de kracht van Design on Stock.

  VERKLEURING
  Onder invloed van daglicht verkleurt elke stof na verloop van tijd in meer of mindere mate. De opgegeven lichtechtheid geeft de gevoeligheid voor verkleuren aan. Over het algemeen verkleuren lichtere stoffen optisch minder dan donkere kleuren. Het beste is om direct daglicht op uw meubels zoveel mogelijk te vermijden. 

  De lichtechtheid van een stof wordt aan de hand van tests bepaald op een schaal van 1 tot 8, waarbij 1 staat voor sterke verkleuring en 8 voor geen verkleuring. Er worden drie lichtechtheidsklassen onderscheiden:
  4 = voldoende
  5 = goed
  6 = zeer goed

  VLEKBESTENDIG
  Wollen stoffen hebben het voordeel van een natuurlijke afweer tegen vlekken. Vlekken dringen minder snel door in de vezels van deze stoffen dan andere stoffen. Stoffen zonder wol of met een laag percentage wol zijn gevoeliger voor vlekken. Voor advies over het verwijderen van vlekken in stof kunt u kijken op de pagina onderhoud.

  REK EN PLOOI
  Gestoffeerd op een bepaald model gedragen niet alle stoffen zich hetzelfde. Dit heeft vooral te maken met de rekbaarheid van de verschillende stoffen. Enige plooivorming is onvermijdelijk. Stoffen met een hoog percentage wol zijn elastischer dan stoffen met een laag percentage wol of zonder wol. Dit houdt in dat bekledingen in stoffen zonder wol of met een laag percentage wol eerder enige plooivorming kunnen vertonen in het zit- en ruggedeelte dan bekledingen in stoffen met een hoog percentage wol. Hoe breder de bank des te eerder kleine plooivorming kan ontstaan.

  PILLING
  Pilling is het ontstaan van bolletjes op de stof doordat vezels samenkoeken, vaak met vuil. Mede om die reden is het belangrijk om een meubel elke week te stofzuigen. Het pillinggehalte van een stof wordt aan de hand van tests bepaald op een schaal van 1 tot 5, waarbij 1 staat voor sterke pilling en 5 voor geen pilling. De mate van pilling is afhankelijk van de binding, de vezellengte, de vezelsoort en de intensiteit van gebruik. Pilling heeft overigens geen effect op de houdbaarheid van een stof. 

  SLIJTWEERSTAND
  Door middel van een Martindale-test wordt bepaald hoe slijtvast een stof is. Hoe hoger het aantal Martindale touren des te sterker de stof. Vanaf 15.000 touren is een stof geschikt voor normaal woongebruik, vanaf 20.000 touren wordt een stof geschikt geacht voor intensief woongebruik. Meer dan 25.000 touren wil zeggen dat een stof ook geschikt is voor projectinrichting. Alle stoffen in de collectie zijn geschikt voor intensief woongebruik.

  LET OP: SCHERPE voorwerpen en klittenband
  Let op scherpe voorwerpen en klittenband. Veel stoffen zijn gevoelig voor scherpe voorwerpen zoals gespen, nagels van huisdieren en ringen. Deze voorwerpen kunnen de bekleding blijvend beschadigen. Ook klittenband bevat haakjes die onherstelbare schade kunnen veroorzaken. Let dus op bij kinderschoenen met klittenband. 

  STOFEIGENSCHAPPEN
  De stoffencollectie van Design on Stock is samengesteld uit stoffen met katoen, linnen, wol en polyacryl en biedt een ruime keuze aan kleuren. Uitgebreide informatie over de stoffen in onze collectie vindt u hieronder. Natuurlijk kunt u altijd advies vragen bij een van onze verkoopadressen. Zij helpen u graag verder met het maken van uw stofkeuze.

  bulaN

  Bulan is een stof met een zachte, stevige en volle grip. Door de meerkleurige structuur ontstaat een interessant diepte-effect. Doordat de stof wat minder elasticiteit in zich heeft, zal deze wat sneller enige plooivorming vertonen.

  Noplin

  Noplin is een no-nonsense stof met een interessante prijs. Haar ‘korrelige’ structuur geeft haar een unieke uitstraling en de glans geeft een opvallend uiterlijk.

  LOGAN

  De enigszins grove jacquardweving van Logan geeft een sportieve, robuuste uitstraling aan elk meubel. Doordat de stof gewoven is met een combinatie van dikkere en dunnere garens ontstaat een speels effect. Logan is geen bouclé stof, maar heeft wel die uitstraling.

  Amaro

  Amaro heeft een grove structuur en verschillende kleuren garens, waardoor een subtiel diepte-effect ontstaat. De stof heeft een robuuste uitstraling en aangename 'touch'. Gestoffeerd op onze meubels geeft deze een Italiaanse, rijke uitstraling aan het model. De selectie is samengesteld uit tijdloze kleuren.

  Senna

  Senna is een luxe stof in mooie natuurlijke kleuren met een subtiele glans die uitstekend stoffeert op onze banken. In het gebruik zal er een lichte waas ontstaan vanwege het linnen in de samenstelling. De lichte waas wordt veroorzaakt door het kneuzen van de vezels van de buitenste laag van het garen (een garen bestaat uit miljoenen vezels). Dit kneuzen heeft overigens geen invloed op de slijtweerstand maar geeft de stof wel een zachte ‘touch’. 

  Stanton

  Allemansvriend Stanton is een sterke stof die door de diversiteit in kleuren en garens een speelse uitstraling geeft aan onze meubels. De stof is bijzonder geschikt voor strak gestoffeerde modellen, mede door de combinatie van natuurlijke en synthetische vezels.

  Willow

  Willow heeft een two-tone effect met een zwarte draad als basis, deze soort stof wordt ook wel een jacquard geweven faux uni genoemd. Willow is speciaal voor Design on Stock ontwikkeld. Afhankelijk van het model waarop de stof gecombineerd wordt, krijgt het meubel een modern of klassiek uiterlijk.

  Milton

  Deze stevige stof stoffeert uitstekend op onze modellen. De melange van kleuren maakt het combineren met andere kleuren of materialen heel eenvoudig. Milton heeft het uiterlijk van een wollen stof, zonder daadwerkelijk wol te bevatten. Milton is een tijdloze stof doordat het kleurengamma voornamelijk uit neutrale, warme kleuren bestaat.

  Alba

  Alba is een stof met een internationale uitstraling door het natuurlijke uiterlijk en een kleurenpalet dat in veel interieurs goed past. Alba combineert de glans van de viscose met de stoere uitstraling van linnen en katoen. In het gebruik zal de stof een semi-vintage uitstraling krijgen door de lichte waas die ontstaat vanwege het linnen in de samenstelling. Deze wordt veroorzaakt door het kneuzen van de vezels van de buitenste laag van het garen (een garen bestaat uit miljoenen vezels). Dit kneuzen van de garens heeft overigens geen invloed op de slijtweerstand maar geeft de stof wel een zachte ‘touch’.

  Murcia

  Murcia is een van de stoffen in onze collectie met een klassieke uitstraling. Door de variatie in dikte van de draden waarmee geweven is, ontstaat de levendige uitstraling van de stof. In het gebruik zal Murcia een semi-vintage uitstraling krijgen door de lichte waas die ontstaat vanwege het linnen in de samenstelling. Dit wordt veroorzaakt door het kneuzen van de vezels van de buitenste laag van het garen (een garen bestaat uit miljoenen vezels). Dit kneuzen heeft overigens geen invloed op de slijtweerstand maar geeft de stof wel een zachte ‘touch’. 

  ZIA

  Zia heeft een ‘rijke’ uitstraling vanwege de subtiele vleug, die veroorzaakt wordt door het chenillegaren. Het acryl in Zia geeft de stof een mooie glans, waardoor elk meubel dat in deze stof gestoffeerd wordt een Italiaans luxe uiterlijk krijgt. Zia is een stof voor de echte liefhebber, de chenille garens kunnen pletten, waardoor een zitspiegel kan ontstaan.

  CrissCross

  CrissCross is in verschillende lagen geweven met verschillende kleuren, waardoor er diepte en beweging in de stof ontstaat. Dit zie je pas goed wanneer je de stof van dichtbij bekijkt. Ondanks het hoge percentage wol heeft de stof een zachte grip en aangenaam zitcomfort. Door de verschillende kleuren garens zijn de volle, diepe kleuren ontstaan die de CrissCross collectie kenmerken.

  Blazer

  Blazer is een stof van zuiver scheerwol met een vervilte afwerking en een gemêleerd effect. Camira, de fabrikant van de stof heeft de productieketen volledig in eigen beheer; van de Nieuw-Zeelandse schapen tot en met de stof op de rol zoals deze bij ons in de fabriek geleverd wordt. 

  Bergen

  Bergen is de stof met het meest klassieke uiterlijk in onze collectie door de subtiele weving in een krijtstreeppatroon. Door de wol en het nylon in de stof heeft Bergen een behoorlijk hoge lichtechtheid. Daarnaast biedt het hoge percentage wol nog een aantal voordelen: de natuurlijke elasticiteit die grote plooivorming onwaarschijnlijk maakt, een natuurlijke vlekbestendigheid en antistatische werking.

  PLOEGWOOL

  Ploegwool is een stof die een meubel, afhankelijk van de kleur waarin deze gestoffeerd wordt, een strak of juist tijdloos uiterlijk geeft. De stof bestaat voor 100% uit zuiver scheerwol, heeft een fijne binding en een hoog garengewicht, waardoor de stof comfortabel en zacht aanvoelt. De collectie Ploegwool is samengesteld uit verfijnde melangekleuren, die op een subtiele manier kleur in een interieur kunnen brengen.

  AMDAL

  Amdal valt op door haar zachte touch en opvallende weving. Een wollen stof die prachtig stoffeert en die de details van elk model goed tot haar recht doen komen. De subtiele en actuele kleuren van de Amdal kunnen alleen maar uit Scandinavië komen. 

  Synergy

  Synergy is een wolmix met een zachte grip en een subtiel kleurenpallet. De stof lijkt een vervilt uiterlijk te hebben, maar als je goed kijkt zie je nog net de weving.  Camira, de fabrikant van de stof, heeft een samenwerking met Just A Drop, een instantie die zich als doel heeft gesteld om de kindersterfte terug te dringen door schoon drinkwater voor iedereen bereikbaar te maken. Voor elke meter Synergy die verkocht wordt, wordt een donatie gedaan aan een van de projecten van Just A Drop.

  TREMONT

  Deze Pied de poule stof, een patroon dat in de jaren '50 populair werd, dankt zijn naam aan de vergelijking met een kippenvoet. Het weefpatroon is weer helemaal terug van weggeweest. De klassieke stof met neutrale kleurtinten is een mooie aanvulling in onze collectie.

  ODIN

  Deze ingetogen en decoratieve stof heeft een licht klassiek, all-over ingeweven patroon van bladeren. Met wat fantasie zou je ook een associatie kunnen maken met een pied de poule dessin, waardoor de stof helemaal van deze tijd is. De collectie van Odin is samengesteld uit een selectie subtiele kleuren.

  8-BIT

  Deze stof heeft een geometrisch ingeweven design van zacht chenille. De collectie is geïnspireerd op de wereld van retro games en wij gokken dat 8-BIT is gebaseerd op Tetris. Het pixeleffect in het patroon in combinatie met de heldere kleuren geeft elk meubel een speels, grafisch effect.

  NEvada

  De inspiratie voor het patroon van Nevada komt van de nomaden en hun kelims. De weving van de stof is afgeleid van een techniek die gebruikt wordt om wandkleden te weven, ook wel gobelins genoemd. Door het toepassen van juist deze techniek ontstaat een kleurrijk en onregelmatig effect, de gekleurde garens komen in een specifiek ontworpen kleurritme tevoorschijn. Wij stofferen deze stof met het patroon verticaal. 

   

 • Leerinfo

  KWALITEITSSELECTIE LEER 
  Design on Stock biedt een selectie van haar modellen aan met een leren bekleding. In de keuze van leersoorten is uitgebreid aandacht besteed aan het uiterlijk van het leer en de mate van onderhoudsvriendelijkheid. De visie van Design on Stock is om uitsluitend met de beste materialen te werken. Om u ervan te verzekeren dat uw Design on Stock meubels er een aantal jaar na aanschaf nog steeds goed uitzien, hebben we hieronder een aantal eigenschappen van leer voor u op een rij gezet met daarbij tips om met deze specifieke eigenschappen van leer om te gaan.

  Niet elke leersoort is geschikt voor elk model bank, fauteuil of stoel. Dit heeft te maken met de dikte en de soepelheid van het leer. Enige plooivorming en/of het vormen van een zitspiegel na verloop van tijd is onvermijdelijk, maar bij sommige leersoorten gecombineerd met bepaalde modellen is de kans hierop groter. Vandaar dat Design on Stock niet alle leersoorten op alle modellen in collectie aanbiedt. Op de productpagina van het betreffende model vindt u welke leersoorten geschikt zijn voor dat model.

  VERKLEURING
  Alle leersoorten in de Design on Stock collectie worden door en door geverfd (muv Malo). Onder invloed van zonlicht of als een leren meubel dicht bij een kachel of radiator staat verkleurt elke soort leer na verloop van tijd in meer of mindere mate. Over het algemeen verkleuren lichtere kleuren minder dan donkere kleuren. Het beste is om direct zonlicht op uw meubels zoveel mogelijk te vermijden en de meubels niet te dicht in de buurt van kachels, de open haard of radiatoren te plaatsen (minimaal 30 cm er vandaan). 

  De lichtechtheid van een leersoort wordt aan de hand van tests bepaald op een schaal van 1 tot 8, waarbij 1 staat voor sterke verkleuring en 8 voor geen verkleuring. Er worden drie lichtechtheidsklassen onderscheiden: 
  4 = voldoende 
  5 = goed 
  6 = zeer goed 

  VLEKBESTENDIG 
  De leerkwaliteiten van Design on Stock zijn voorzien van een (lichte) finishlaag waardoor de eerste contacten met vuil en vocht niet direct in het leer kunnen trekken. Voor instructies bij vlekken op leer kunt u kijken op de pagina onderhoud.

  EIGENSCHAPPEN VAN LEER 
  De leercollectie van Design on Stock is samengesteld uit geselecteerde stierenhuiden, waardoor we een hoge kwaliteit van ons leer kunnen garanderen. Uiteraard is en blijft leer een natuurproduct en kunnen er bepaalde natuurlijke kenmerken in het leer voorkomen. Deze kenmerken benadrukken de echtheid van het leer. Deze natuurlijke kenmerken zijn onder andere littekens, structuurverschillen, insectenbeten of nekplooien.


  Tijdens het gebruik van met leer beklede meubels kan enige plooivorming in het leer ontstaan. Dat komt door de natuurlijke rek die in het leer aanwezig is en is niet te voorkomen. Bij de ontwikkeling van onze meubels en de stoffering ervan is rekening gehouden met deze eigenschap, toch dient plooivorming in meer of mindere mate geaccepteerd te worden.

  LEERKWALITEITEN
  De leercollectie van Design on Stock omvat negen leerkwaliteiten en biedt een ruime keuze aan kleuren. De collectie combineert leer dat bekend staat om het gebruiksgemak met volnerf semi-aniline of aniline leersoorten, die een duidelijk zichtbaar natuurlijk nerfbeeld hebben. 

  Kenmerkend voor alle kwaliteiten zijn de fijne grip en de natuurlijke uitstraling van het leer.

  IDAHO

  De Idaho leersoort is de enige gepigmenteerde leersoort in de collectie en staat bekend om haar gebruiksgemak.

  Boca

  Leersoort Boca is misschien wel de meest verwerkte kwaliteit op onze stoelen. Deze gepolijste kwaliteit is afgewerkt met een finish en daardoor geschikt voor intensief gebruik.

  ALAMO

  Leer Alamo is de dikkere variant van de Boca, waardoor dit leer zeer geschikt is voor grotere meubels. Ook deze kwaliteit is geschikt voor intensief gebruik. 

  CERA

  Leer Cera is een aniline leerkwaliteit, die geproduceerd wordt uit geselecteerde Zuid-Duitse en Oostenrijkse huiden van kuddestieren. Dit houdt in dat er duidelijke kenmerken en zichtbare littekens in het leer verwerkt zullen worden, die het authentieke en luxe karakter van deze leerkwaliteit juist versterken. Cera heeft een finish met bijenwas, waardoor een zachte en aangename grip ontstaat.

  Loxton

  Het Loxton leer is ontwikkeld voor Starbucks en degenen die de inrichting van Starbucks kennen, weten dan dat dit leer direct een vintage uiterlijk geeft aan een meubel. Kenmerkend aan deze leersoort is dat deze een hele zachte grip heeft, het leer voelt heerlijk aan. De matheid en kleurnuance van Loxton kan wat wisselen, waardoor een meubel dat met dit leer gestoffeerd wordt echt gaat leven. Door de subtiele finish geleidt deze leersoort de warmte optimaal. Loxton is een aniline leerkwaliteit. Duidelijke kenmerken en zichtbare littekens kunnen dus in deze leersoort verwerkt worden, waardoor het authentieke karakter van het leer benadrukt wordt.

  BASQUE

  Basque is een mooie semi-aniline leersoort die afgewerkt is met een finish en opvalt door het geringe aantal natuurlijke kenmerken in de huiden. De collectie Basque is samengesteld uit mooie, diepe kleurtinten.

  CABO

  Cabo is een stoer leer waarin veel natuurlijke kenmerken zichtbaar zijn. Het aniline leer is licht geschuurd en bewerkt met een bijenwas. Hierdoor krijgt het leer haar typische pure en levendige uiterlijk. Een eerlijk leer voor liefhebbers, dat mede door de kleurnuances direct een mooie doorleefde uitstraling aan een meubel geeft.

  DAYTON

  Voor de echte leerliefhebber is Dayton een goede keuze. Dayton is een aniline leersoort, gemaakt op de beste ruwe huiden. Dayton heeft een prachtige, natuurlijke uitstraling. Doordat Dayton een aniline leersoort is, zal deze op een natuurlijke manier verouderen en daardoor nog mooier worden.

  BAYU

  Bayu is een natuurlijk aniline leer met een plantaardige looiing waardoor deze een hele zachte en aangename grip heeft. Het nerfbeeld en de structuur van het leer zijn 100% natuurlijk. Doornen, insectenbeten en gesloten littekens blijven zichtbaar en versterken juist het authentieke, luxe karakter van deze leerkwaliteit. Doordat Bayu een aniline leersoort is, zal deze op een natuurlijke manier verouderen en daardoor nog mooier worden. 

  KARAKTER VAN HET LEER
  Gepigmenteerd / gepolijst leer wordt tijdens het looiproces gepolijst. Door het polijsten en de lichte print die het leer krijgt, zijn de natuurlijke kenmerken minder zichtbaar. Gepolijst leer wordt afgewerkt met een vuilwerende finish.

  Semi-aniline leer ontstaat door het leer te behandelen met een lichte finish. Dat is een laag die het leer beschermt tegen vocht en vuil, waardoor de leersoorten zeer onderhoudsvriendelijk zijn.

  Aniline leer is het meest authentieke meubelleer. Tijdens het productieproces wordt olie of was aan de huid toegevoegd, waardoor het leer zijn mooie natuurlijke uitstraling krijgt.

  Volnerf leer is leer waarbij de nerf (de laag waar de haren in hebben gezeten) intact is gebleven, waardoor de natuurlijke structuur van het leer duidelijk zichtbaar is. 

  Voor meer informatie over de leerkwaliteiten per model kun je kijken op de productpagina’s of neem een kijkje bij een van onze verkoopadressen. Zij helpen je graag verder met het maken van jouw keuze. 

   

 • Hout-en kurkinfo

  DE mooiste SOORTEN hout en kurk
  Hout en kurk in de collectie van Design on Stock zijn natuurlijke materialen. Hout en kurk zijn levendige en ‘warme’ materialen die met het verstrijken der jaren alleen maar mooier zullen worden. Om ervoor te zorgen dat uw Design on Stock meubels er ook na aanschaf goed uit blijven zien, hebben we wat kenmerken van meubels met hout of kurk voor u op een rij gezet met daarbij tips om met deze specifieke eigenschappen van hout of kurk om te gaan.  VERKLEURING
  Hout en kurk verkleuren onder invloed van licht en lucht. Bij overmatige verkleuring is sterk zonlicht meestal de boosdoener. Het beste is om direct zonlicht op uw meubels met hout of kurk zoveel mogelijk te vermijden en de meubels niet te dicht in de buurt van kachels, de open haard of radiatoren te plaatsen (minimaal 30 cm er vandaan). Door het plaatsen van grote voorwerpen op een meubel met hout of kurk, zoals bijvoorbeeld een grote fruitschaal, kunnen ook kleurverschillen ontstaan.

  VLEKBESTENDIG
  De bijzettafels met inlay hout of kurk zijn voorzien van beits, grondlak en aflak. Deze afwerking zal het eerste vuil tegenhouden. Plaats hete voorwerpen (pannen, mokken, etc) nooit direct op een meubel met hout of kurk. Hierdoor ontstaan kringen die niet meer te verwijderen zijn. Voor instructies bij vlekken op hout of kurk kunt u kijken op de pagina onderhoud.

  EIGENSCHAPPEN VAN HOUT en kurk
  Hout en kurk zijn natuurlijke materialen. Nerven, noesten, structuur, kleurverschillen en (hout)scheurtjes horen bij de eigenschappen van hout en kurk. Daarom kunnen er verschillen in structuur en kleur ontstaan. Er zijn geen twee bijzettafels met kurk of hout gelijk, jouw bijzettafel is uniek met zijn eigen hout- of kurkbeeld. Onder invloed van luchtvochtigheid en temperatuur kunnen veranderingen optreden in de omvang en de vorm van het materiaal. Het gevolg hiervan kan zijn dat de lijmnaden verschuiven, of dat een tafelblad hol of bol gaat staan. Dit “werken” kan worden beperkt door te zorgen voor een kamertemperatuur tussen de 15ºC en 24ºC en een luchtvochtigheidgraad tussen 40% en 60%. Plaats meubels met hout of kurk daarom niet te dicht bij een warmtebron (kachel, open haard, radiator).