Meubels kopen

 • Meubels kopenAlles uitklappen Alles inklappen

  Design on Stock hecht veel waarde aan advies en de service die u bij onze verkooppunten kunt krijgen, tijdens en na de aankoop. Om die reden hebben wij een aantal verkooppunten geselecteerd waarmee wij een samenwerking zijn aangegaan. Wij adviseren u om uw aankoop te doen bij een van onze officiële verkoopadressen. Op die manier kunnen we u de service en garantie bieden zoals wij voor ogen hebben. U kunt uw keuze doorgeven aan de dealer. Omdat Design on Stock produceert volgens een uniek productieproces, kunt u binnen afzienbare tijd samen met de dealer een datum prikken voor de levering van uw nieuwe meubels. Wilt u weten waar ons dichtstbijzijnde verkooppunt zich bevindt, klik dan hier.

 • 5 tips voor het kiezen van een bank

  De ideale bank
  Lui of actief. Onderuit of rechtop. De ideale bank is voor iedereen anders. Daarom heeft Design on Stock een handige checklist samengesteld bij het maken van de juiste keuze voor een model en uitvoering. 

  1. De Stijl
  Een goede bank gaat jarenlang mee. Door het formaat is het een beeldbepalend element. Pas dus op met trends. Kies een tijdloos model en geef het interieur met accessoires zo nu en dan een andere look and feel. Of draai het om: kies voor de bank een opvallende kleur en houd de rest van het interieur rustig om de balans te bewaren.

  2. Lui of Actief? 
  Een bank moet mooi zijn, maar vooral lekker zitten. Probeer daarom verschillende modellen uit. Doe dat niet door er netjes op te gaan zitten. Bedenk hoe je de bank thuis het liefst gebruikt: rechtop zittend, half hangend of misschien wel languit liggend? Test de banken in de showroom op dezelfde manier. Wees vooral kritisch: is de bank te diep of juist te ondiep? Is de hoogte van de zitting goed? Gaat opstaan makkelijk? Vergeet ook de hoogte van de armleuning niet uit te proberen.  

  3. Materiaalkeuze
  De bekleding heeft niet alleen veel impact op de uitstraling, maar is ook bepalend voor het gebruiksgemak en onderhoud. Alle reden om bij de keuze niet over één nacht ijs te gaan. Leer heeft de naam onderhoudsvriendelijk te zijn, maar uitzonderingen bevestigen de regel. Misschien is stof juist een beter idee. Adviseurs in de winkel kunnen een goed onderbouwd advies op maat geven. Aarzel dus niet hen te contacten. 

  4. Passen & meten
  In de winkel lijken meubels vaak kleiner. Dubbelcheck de afmetingen daarom goed voordat de definitieve bestelling wordt geplaatst. Leg bijvoorbeeld kranten uit op de vloer in de vorm van de gewenste bank. Of maak een plattegrond van de kamer met daarin alle meubels op schaal. Vergeet niet om deuren, ramen en stopcontacten in te tekenen. 

  5. De opstelling
  Hoekopstellingen zijn hot. Niet voor niets natuurlijk. Zo'n zee aan zitruimte oogt niet alleen comfortabel, maar is het ook. Er zijn meerdere opties, dus er is altijd een variatie die past.

   

   

 • 5 tips voor het kiezen van een stoel

  Op zoek naar een stoel? Met deze vijf tips vindt u het model dat het best bij u past.

  1. Lui of actief?
  De ene zithouding is de andere niet. Probeer een stoel daarom altijd uit. Sterker: test er een paar. Modellen die geschikt zijn voor een actieve zithouding zijn bijvoorbeeld Penta, Rila en Cavalletta. Amra, Gola en Moka hebben een meer relaxte zit. 

  2. Leuningen? 
  Stoelen met leuning zitten meestal net even comfortabeler. Perfect voor liefhebbers van lang natafelen. Ze ogen wel wat massiever, zeker als ook het onderstel gesloten is. En dan is er nog een praktisch aspect: past de stoel onder het tafelblad?

  3. Materiaalkeuze
  Het oog wil natuurlijk ook wat, maar niet elke stof- of leersoort is even onderhoudsvriendelijk. Aarzel niet en vraag advies bij een van onze verkoopadressen.

  4. Passen en meten
  Stem het aantal stoelen goed af op de ruimte tussen de poten van de tafel. Dat zit wel zo prettig straks.

  5. Poten of wielen?
  Als stoelen vaak worden verplaatst, bijvoorbeeld omdat ze bij de zithoek worden getrokken, zijn wielen een aanrader.